Zoek en boek

Steden en dorpen

Wil je je alvast inlezen over welke leuke dorpjes je kunt bezoeken tijdens je vakantie op Camping LEuK? Of ben je benieuwd welke bezienswaardigheden of hoogtepunten je echt niet mag missen? 

Mocht je bij ons verblijven met je eigen boot, dan kun je natuurlijk heel gemakkelijk via de rivier de Lek varen naar andere bestemmingen. Vanaf de camping kun je ook al fietsend of wandelend de omgeving verkennen. 

Hier beneden hebben we een aantal leuke locaties voor jou uitgelicht.

Omgeving overzicht

Lexmond

Lexmond

Heb je zin in lekkere verse broodjes van de bakker of heb je andere boodschappen nodig? Camping LEuK ligt aan de rand van het dorp en op slechts 500 meter lopen ben je al in het centrum. Tevens is er een restaurant en een snackbar.

Leerdam

Leerdam

Een veelzijdige stad! Bezoek het glasmuseum en de glasblazerij of proef een stukje lekkere Leerdammer kaas. Maak een rondvaart op de Linge en bezichtig de Zuidwal met Muizentorentjes. Eindig je dag bij het museum het Hofje van Mevrouw Van Aerden.

Gorinchem

Gorinchem

Bewonder de stadswallen en het eeuwenoude kasteel, de kanonnen en de molens van deze vestingstad! Neem de veerpont en verken het mooie natuurrijke gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Sluit de dag af bij een van de vele restaurantjes en terrasjes in de stad.

Utrecht

Utrecht

Ronddwalen in de stad die je blijft verrassen! Loop over de Oudegracht, bewonder de historische grachen en stop bij de Domtoren. Na wat cultuur is het tijd om te shoppen in deze veelomvattende stad midden in Nederland.

Vianen - verrassende Vrijstad

Vianen - verrassende Vrijstad

Met ruim 190 rijksmonumenten is in Vianen de historie op elke hoek van de straat aanwezig. In de oude binnenstad zijn nog grote delen van de middeleeuwse verdedigingswerken te zien: de stadsgracht, de stadsmuren en de Lekpoort. De Lekpoort stamt uit de 15e eeuw. In het torentje zat oorspronkelijk een gevangenis. Op de gezellige Voorstraat vind je naast diverse terrasjes ook het bijzondere Stadhuis, wat in 1425 is gebouwd, en het Stedelijk Museum Vianen. Leer meer over de geschiedenis van Vianen in de vaste tentoonstelling of laat je verrassen door de wisselende exposities.