Zoek en boek

Fietsen

Het fietsroutenetwerk met knooppunten maakt het zelf samenstellen van een route eenvoudig en aantrekkelijk. Men kan trouwens ook zonder route heel leuke dagtochten maken.

  1. In oostelijke richting

Ga je in oostelijke richting langs de Lek dan kom je eerst in Vianen waarvan een bezoekje zeker de moeite waard is. Vanuit daar kun je met het pontje naar het bekende Vreeswijk. Sluit de dag af met een hapje en drankje op een van de vele gezellige terrasjes. 

  1. In westelijke richting

Ga je vanaf de camping naar het westen dan kom je eerst in Ameide. Daar vaart vanaf 1 april een fiets- en voetgangerspontje naar de overkant. Vervolg je fietsroute in westelijke richting het schitterende groene fietspad naar Schoonhoven, de zilverstad. Met zijn grachtjes is Schoonhoven werkelijk een juweeltje. Stop hier dan zeker ook even voor een kopje koffie en lunch. Vanuit Schoonhoven neem je weer de pont naar de overkant, om de weg te vervolgen in oostelijke richting terug naar de camping. Onderweg kom je langs het fraaie vestingstadje Nieuwpoort. Uiteindelijk kom je weer terug in Ameide.

  1. Langs de Lek fietsroute

Op de website van Vrijstad vind je een uitgebreide verzameling fietsroutes. Klik hier om naar de fietsroutes te gaan.

 

Omgeving overzicht