Zoek en boek

Actief

Kun je echt niet stil zitten je hele vakantie? Niet getreurd! Er zijn genoeg sportieve activiteiten of actieve uitjes te vinden. Vanaf hier kun je de provincies Utrecht en Zuid-Holland gemakkelijk per fiets of te voet verkennen. Lekker uitwaaien op de Lekdijk en genieten van de prachtige natuur. Uiteraard kun je ook de omgeving vanaf het water ontdekken. Huur een kano of sloep en ga eropuit! 

Omgeving overzicht

Fietsen

Fietsen

Al fietsend het landschap van het Groene Hart ontdekken? Of een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie? Dat kan heel simpel met het fietsroutenetwerk met knooppunten. Stel je eigen route samen langs de plaatsjes Vianen, Culemborg of Schoonhoven. Dat wordt genieten van het uitzicht op de rivier de Lek.

Wandelen

Wandelen

Hoe kun je de natuur en de omgeving van het Groene Hart nu het beste verkennen? Ga voor een wandeling in de uiterwaarden van de Rijn en de Lek. Waan je helemaal op vakantie en ga al wandelend over de Lekdijk. Onderweg zie je vele schepen voorbij varen. Zeker aan te raden zijn de mooie polders achter de rivier. 

Tocht op het water

Tocht op het water

Plan een vaartocht op het water, of dat nu in een sloep, kano of met rondvaartboot is. Bij de Betuwse Stromen verken je de mooie omgeving op de rivier de Linge en vaar je langs de Hollandse Waterlinie. Je kunt hier ook fietsen huren en zo de Betuwe ontdekken. Een sportief avontuur toch?

Boerengolf en midgetgolf

Boerengolf en midgetgolf

Bij Boer Hans in Montfoort kun je genoeg balletjes slaan! Een unieke ervaring is het boerengolf: golfen met een stick en een klomp tussen de koeien. Tevens kun je midgetgolfen en voetgolfen. Combineer deze activiteiten met andere boerenspelen als hoefijzer gooien of touwtrekken.

Skipiste Nieuwegein

Skipiste Nieuwegein

Ben je ontzettend fan van skiën of snowboarden? En kun je dit niet missen tijdens je vakantie? Plan dan een sportief dagje naar de Skipiste in Nieuwegein. Geniet van 8000m² skiplezier op 4 gevarieerde afdalingen en eindig de dag met een hapje en drankje in het restaurant.

Op pad met de Fatmax E-Step

Op pad met de Fatmax E-Step

Verken de omgeving op een elektrische step!