Zoek en boek

Camping aan rivier in Nederland

Wat is er nou leuker dan wakker worden op vakantie en direct genieten van een mooi uitzicht over een rivier of meer? Het mooie van een accommodatie of staanplaats op een camping aan een rivier is dat je meteen dat echte vakantiegevoel hebt. De zonsopkomst bekijken met een krantje, vers broodje en kopje koffie. Dit allemaal op jouw eigen plekje op de camping aan de rivier in Nederland. 

Rivier de Lek

Camping LEuK ligt aan de rivier de Lek, in het dorpje Lexmond. Dit kleine dorp ligt in de provincie Utrecht en op korte afstand bevind je je al in Zuid-Holland. De rivier de Lek gaat bij Krimpen aan de Lek en Kinderdijk (bekend van het Werelderfgoed) over in de Nieuwe Maas. Ga je richting het oosten tot aan Wijk bij Duurstede, dan wordt de Lek de Nederrijn. De rivier de Lek doorsnijdt de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een belangrijke verdedigingslinie uit de Nederlandse geschiedenis. Aan de rivier de Lek liggen een aantal historische kleine plaatsen als Culemborg, Vianen, Ameide en Schoonhoven. Ideaal om tijdens je vakantie met je boot aan te meren en de dorpen te bezoeken.

Ontdek de omgeving

Overnachten op camping aan rivier in Nederland

Deze gezellige camping biedt kampeerplaatsen en huurtenten die vlak bij de rivier gelegen zijn. De staanplaatsen hebben direct uitzicht op de Lek, maar ook op de jachthaven en de uiterwaarden. Je kunt op Camping LEuK komen kamperen met je eigen tent, vouwwagen, caravan of camper.

Wil je een kampeervakantie aan het water, maar heb je geen eigen kampeermiddel? Kies er dan voor om een luxe lodgetent of tenthuis te huren. De huurtenten beschikken over alle gemak en comfort van een accommodatie, maar geven net dat authentieke kampeergevoel.

Kom kamperen op een van de leukste en gezelligste riviercampings in Nederland!

Boek nu!

Activiteiten op Camping LEuK 

Door de ideale ligging aan de rivier zijn er verschillende leuke activiteiten te beleven. Zo heeft Camping LEuK een eigen strandje met ligweide waar men kan relaxen. In het water kunnen jong en oud veel waterplezier beleven op het speeleiland met glijbaan. Zwemmen, vissen en varen kan perfect op deze camping aan de rivier.

Men kan ook een potje tafeltennissen of jeu-de-boules spelen. Er is een klimrek, een glijbaan, schommels en een zandbak. Genoeg te beleven dus!

Alle activiteiten

Eigen trailerhelling

Tijdens je verblijf op Camping LEuK, geniet je van de veelzijdige faciliteiten en kun je heerlijk met je boot een dagje varen op rivier de Lek. Camping LEuK beschikt over een eigen trailerhelling. Hier kun je je boot eenvoudig te water gelaten worden. Ook is het mogelijk om je boot tijdens je vakantie op het terrein te plaatsen. Hierdoor is je boot volledig in veilige handen en zal je geen zorgen hoeven te maken. 

Camping aan rivier in Nederland
Leuke uitjes 

In de omgeving van Camping LEuK zijn er talloze leuke uitjes te ondernemen. Je kunt diverse steden bereiken met de auto en zelfs met de boot. Bezoek het centrum van Lexmond en geniet van een heerlijke lunch op het terras, een dag goed shoppen in Nieuwegein of beklim de 112,5 meter hoge Domtoren in Utrecht. Daarmee is de Domtoren ook gelijk de hoogste kerktoren van Nederland. 

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Het Spoorwegmuseum staat altijd garant voor boordevol plezier. Het in Utrecht gelegen museum staat vol met stampende machines. Beleef een gezellige dag met het hele gezin en ontdek de bijzondere wereld van trainen en spoorwegen. Beleef een speels avontuur in DierenPark Amersfoort en kom meer te weten over indrukwekkende diersoorten, of spring en stuiter lekker de hele dag door in Jumpsquare Nieuwegein. Een groot indoor trampolinepark dat als eerste werd geopend in Nederland en uiteraard voor iedereen toegankelijk is.

Vakantie 2021 boeken

Al verzekerd zijn van een plekje, in 2021, op onze camping aan rivier de Lek? Wij helpen je graag met het realiseren van een plekje in 2021. Neem gerust contact met ons en wellicht word jouw komst in 2021 werkelijkheid. Je kunt ons bereiken via 0347-345392, via ons contactformulier of stuur een mailtje naar info@campingleuk.nl. We verwelkomen je graag op onze gezellige familiecamping aan rivier de Lek.

Graag samen met het hele gezin in één van de schoolvakanties kamperen op Camping LEuk? Je bent van harte welkom! Klik hieronder om te zien op welke data de schoolvakanties in 2021 vallen. 

Schoolvakanties 2020-2021

Schoolvakanties 2021-2022